CategoriesBitkisel Ekstraktlar

Asaraum Sieboldii (Xi Xin)

Cildin serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korunmasına yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir. Serbest radikaller, hücrelere zarar verebilecek ve yaşlanmaya katkıda bulunabilecek kararsız moleküllerdir, bu nedenle antioksidanlar, cildin erken yaşlanmaya karşı korunmasında çok önemlidir. Xi Xin, antibakteriyel özelliklerinden dolayı geleneksel olarak sivilce tedavisinde kullanılmıştır. Akneye neden olan bakterilerin büyümesini önlemeye ve sivilce oluşumuyla ilişkili inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca cildi aydınlatmaya ve genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Koyu lekelerin ve eşit olmayan cilt tonunun görünümünü azaltmaya yardımcı olarak, cilde daha parlak bir görünüm kazandırır. Aktiflerindeki su tutma özelliği ile cildi nemlendirmeye de yardımcı olmaktadır. Bu sayede cildin bariyer fonksiyonunu iyileştirmeye, su kaybını azaltmaya ve dehidrasyonu önlemeye yardımcı olmaktadır. Xi Xin, cildin elastikiyetini korumak ve yaşlanma belirtilerini önlemek için gerekli olan kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünün azaltılmasına yardımcı olarak cilde daha genç bir görünüm kazandırır. Xi Xin geleneksel olarak saç büyümesini teşvik etmek için uzun yıllar kullanılmıştır. Saç derisindeki kan akışını uyarmaya, saç büyümesini teşvik etmeye böylelikle saç dökülmesini önlemeye yardımcı olmaktadır.

CategoriesBitkisel Ekstraktlar

Chrysanthellum İndicum

Chrysanthellum indicum, cilde uygulandığında rahatlatıcı özelliklere sahip olan bir papatya türüdür. Altın papatya, yatıştırıcı bileşenlerin benzersiz karışımı nedeniyle daha güçlü bir kızarıklık ve hassasiyet önleyici etkiye sahiptir; gözle görülür bir şekilde kızarık veya ekstra hassas bir ciltle mücadelede önemli ölçüde etkindir. Ayrıca %0,5’lik miktarlarının, tirozinaz enzimi üzerine yapılan in-vitro çalışmalarda (melanin oluşumuna neden olan bir enzim), içerdiği luteolin ve akasetin-7-O-rutinosid ve luteolin gibi flavonoid bileşikleri sayesinde cilt renk bozukluklarını ve Rosacea nin semptomlarını gözle görülür şekilde azalttığı gösterilmiştir.

CategoriesBitkisel Ekstraktlar

Rheum Palmatum (Chinese Rhubab)

Enfeksiyonu tedavi etmek ve bütünsel sağlığı sürdürmek için geleneksel sistemlere dahil edilen şifalı bitkilere ilişkin son araştırmalar, zararlı enfeksiyonlara ve kronik hastalıklara karşı iyi miktarda terapötik etkinlik ortaya çıkarmıştır. Rheum palmatum (Çin raventi , Polygonaceae familyası), Unani (Geleneksel) tıp sisteminde yaygın kullanım alanı bulan önemli bir şifalı bitkidir.Özellikle akne tedavisinde antiinflamatuar, antihidrotik, antibakteriyal ajan olarak kullanılmaktadır. Mükemmel nemlendirme özelliğine sahiptir. Cildin nemini etkili bir şekilde geri kazandırır ve cildi gelecekteki nem kaybına karşı korur. In vitro çalışmalarda cilt hücrelerinin ve cilt bariyeri lipitlerinin büyümesini teşvik ettiği keşfedilmiş bir molekül olan rhapontisin içerir.

CategoriesBitkisel Ekstraktlar

Larix Leptolepis (Japon Karaçamı)

Önemli ölçüde antioksidan ve antiseptik/antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Özellikle içerdiği aktifler ile ciltte fazla sebum ve gözenek oluşumunu engeller. Egzema, dermatit gibi deri rahatsızlıklarının semptomatik tedavisinde etkilidir. Cildi iyi derecede nemlendirerek cilt üzerindeki tahriş ve irritasyonu azaltır. Ayrıca saç saç derisi üzerini bir film gibi kaplayarak nemin içeride hapsolmasını sağlar.

CategoriesBitkisel Ekstraktlar

Polygonum Multiflorum (Fo-Ti)

Yıpranmış saçların onarılmasına yardımcı olarak saçları dökülmeye karşı korur. Saçlar beslenerek güçlenir daha yumuşak ve güçlü saçlara sahip olmanızı destekler. Saça ve saç derisine zarar vermeden hassas olarak alopesia üzerine etkilidir. Ayrıca erken grileşmiş saça eski rengini geri kazandırır ve mevcut saç rengini korur. Bunun yanı sıra içerdiği 178,00 ± 9,89 μg/g resveratrol miktarı ile %53,17’ lik melanin üretimini, kolajenaz ve elastaz enzimlerini inhibe edici etkisi vardır.

CategoriesBitkisel Ekstraktlar

Machilus Thunbergii

Machilus thunbergii ekstraktı ve bundan izole edilen ekstraktlar, melanin sentezi üzerinde güçlü inhibitör etkiye sahip lignan bileşiklerini içeren bir kozmetik bileşim içerir. Bu bileşim, kültürlenmiş B-16 melanom hücresi üzerinde mükemmel baskılayıcı aktivite göstererek hiperpigmentasyonu (cilt lekelenmesi) önler.

CategoriesBitkisel Ekstraktlar

Coptis Japonica

Kollajen üretimini teşvik eder, antioksidan özellikleriyle birlikte cildi aktive edici bir etkiye sahiptir. Yaşlanma karşıtı kozmetiklerde kullanılmktadır. Coptis özü ayrıca belirli bir anti-alerjik etkiye, beyazlatıcı cilt etkisine ve iyi bir nemlendirme etkisine sahiptir. Ayrıca Uluslararası Kozmetik Bilimi Dergisi’nde, Coptis Japonica Kökü Ekstresi ve onun Berberin adı verilen aktif bileşeninin , trigliserit (diğer adıyla yağ) birikiminin ve deri altı preadipositleri (daha sonra yağ hücreleri haline gelen hücreler) güçlü bir şekilde engellendiğini gösteren bir makalesi bulunmaktadır. Coptis Japonica Ekstraktının yüz ovalini belirginleştirme ve gıdının yok edilmesi gibi yağ yakıcı, zayıflama ve selülit önleyici olarak da yararlı olabileceği anlamına gelmektedir.